Julegaver til ansatte - ny praksis

Praksis for julegaver til ansatte har frem til nu været, at gavekort uanset hvad er indkomstskattepligtigt for den ansatte. Bindende svar fra Skatterådet peger dog i en anden retning.

 

1. Gavebevis

Arbejdsgiver kan skattefrit give sine ansatte julegaver til en værdi af maksimalt kr. 700. Det har dog altid været en forudsætning for skattefriheden, at der ikke var tale om gavekort eller kontanter.

Landskatteretten har dog truffet afgørelse om, at arbejdsgiver kan udstede såkaldte gavebeviser til de ansatte, som minder om gavekort. Skatterådet har efterfølgende fulgt denne praksis i et bindende svar.  

Forskellen mellem gavekort og gavebeviser er blot, at gavebeviset er afgrænset til kun at kunne indløses til få typer af gaver, som er forudbestemt fra arbejdsgiveren. Det er afgørende, at gavebeviset ikke kan ombyttes til kontakter. Et eksempel er et personligt gavebevis, som alene kan anvendes til en aftalt 3-retters menu på en udvalgt restaurant.

Det vil endnu ikke være skattefrit for medarbejderen, hvis der gives et gavekort til en bestemt forretning, hvor det kan benyttes på alle forretningens varer.

 

2. Beskatningsregler

Vi skal dog gøre opmærksom på, at gavebevisets værdi maksimalt må udgøre kr. 700 for undgå skattepligt for medarbejderen. Overstiger det en værdi på kr. 700, vil medarbejderen skulle beskattes af hele gavens værdi som personlig indkomst. 

 

3. Kontakt SkatteInform

Vi giver kvalificerede svar på dine skattespørgsmål.

 

Ring til os på telefon 33 32 10 10

Send en e-mail på info@skatteinform.dk

eller besøg os på www.skatteinform.dk

 

SkatteInform

Statsautoriserede revisorer

Vester Voldgade 9, 2. th.

1552 København V

Vi påtager os ikke ansvar for dispositioner, der måtte træffes på baggrund af dette nyhedsbrev uden forudgående individuel rådgivning. Ligeledes påtager vi os intet ansvar for eventuelle fejl og mangler.