Investering kræver fremover en LEI-kode

Alle virksomheder, selskaber og foreninger, der ønsker at handle med aktier, obligationer eller andre finansielle instrumenter, skal inden 3. januar 2018 have en såkaldt LEI-kode. En LEI-kode (Legal Entity Identifier) er en 20-cifret kode, som identificerer en juridisk enhed. 

LEI-koden er et krav fra EU, som skal give offentlige myndigheder mulighed for at følge virksomheden eller foreningens handel på de finansielle markeder.

Alle virksomheder, der drives på CVR-nummer, skal have en LEI-kode.

 

Hvor kan jeg få en LEI-kode?

Du kan søge om en LEI-kode hos en LEI-udbyder - f.eks. det nordiske selskab NordLEI eller Danmarklei. Du kan evt. kontakte din bank og høre om hvilke udbyder de samarbejder med.

P.t. koster det ca. 1000 kr. at oprette en LEI-kode, og du bliver guidet gennem processen på den hjemmeside, hvor du søger. Derudover skal du betale et årligt gebyr på ca. 2/3 dele af oprettelsesprisen for drift og vedligehold af LEI-systemet.

 

Send din LEI-kode til din bank

Når du har fået din LEI-kode, skal du sende den til virksomhedens bankforbindelser sammen med oplysning om virksomhedens CVR-nummer.

Vær opmærksom på, at fra den 3. januar 2018 må finansielle institutter og banker ikke indgå handler med virksomheder og foreninger, der ikke har en LEI-kode. 

Alle virksomheder som ikke har en LEI-kode fra den 3. januar kan derfor kke handle med værdipapirer.

Mange virksomheder på tværs af Europa skal have oprettet en LEI-kode frem til januar, og derfor kan der være lang ekspeditionstid. Derfor anbefaler vi, at du bestiller en LEI-kode snarest muligt.

 

Læs mere om LEI-koder hos GLEIF - den officielle LEI-hjemmeside: https://www.gleif.org/en/

 

Kontakt SkatteInform

Hvis du er interesserede i assistance omkring ansøgning om LEI-kode, står vi gerne til rådighed mod et honorar på 525 kr. plus moms.

 

 

Ring til os på telefon 33 32 10 10

Send en e-mail på info@skatteinform.dk,

eller besøg os på www.skatteinform.dk  

 

SkatteInform Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Frederiksborggade 54 1. tv

1360 København K

 

 

Vi påtager os ikke ansvar for dispositioner, der måtte træffes på baggrund af dette nyhedsbrev uden forudgående individuel rådgivning. Ligeledes påtager vi os intet ansvar for eventuelle fejl og mangler.